Back to All Events

Dialoogid - Laura Remmel, Ivi Rausi & Jaan Malin

  • Kumu kunstimuuseum (map)

Mis juhtub siis, kui kunstisaalis kohtuvad muusikud ja luuletaja, kelle ühiseks nimetajaks on improvisatsioon? Ilmar Laabanile ja teistele heli ning kõnega eksperimenteerijatele keskenduv näitus on suurepärane paik, kust ammutada inspiratsiooni ja luua tõeliselt vaba improvisatsiooniline helikeskkond.

Laura Remmel (Põldvere) alias Paula Mustikas on lauljatar, kes otsib ja leiab. Ta on täiendanud oma teadmisi džässmuusika vallas nii Bostoni Berklee muusikakolledžis, Freiburgi Jazz & Rock Schule koolis kui ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Ivi Rausi muusikalist arengut on mõjutanud erinevad õpingud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning mitmed workshop’id üle Euroopa. Tema helikeel sisaldab nii džassmuusika, pärimusmuusika kui ka maailmamuusika elemente. Umbes kuus aastat tagasi avastas lauljatar enda jaoks vaba improvisatsiooni ja tänaseks on see mõtlemine segunenud kogu tema muusikaloominguga.

Mõlemad lauljatarid on lõpetanud EMTA magistriõppe kaasaegse improvisatsiooni eriala professorite Anne-Liis Polli ja Anto Petti käe all.

Jaan Malin alias Luulur on üks rahvusvaheliselt tuntumaid Eesti luuletajaid, kes on peamiselt tegelenud just häälutamise ehk kõlaluulega. Ühtlasi on tema huvi objektiks sürrealistlik looming Eestis ja loomulikult ka Ilmar Laabani looming. Järjepidevalt on ta korraldanud rahvusvahelist interdistsiplinaarset festivali Hullunud Tartu ja erinevaid poetry-slam’i (ehk luuleprõmmu) sarju. Aastatel 1998 ja 2008 pälvis ta Eesti Vabariigi Presidendi preemia rahvaluule kogumise eest.

Muusikaline-improvisatsiooniline mäng „Dialoogid” toimub näitusesaalis (Kumu 4. korruse B-tiivas) iga poole tunni tagant kell 15.00, 15.30, 16.00 ja 16.30, aga iga kord on esitus isemoodi.

Earlier Event: November 27
Private event
Later Event: December 4
Laura & Joel Remmel duo